marți, 5 iulie 2011

Minunea de la Huta

Maica Domnului, Minunile Maicii Domnului, Maica Domnului Kazanskaia
În anul 2009, pe data de 29 august, la praznicul Sfântului Ioan Botezătorul, unul din cele două hramuri ale schitului Huta, o credincioasă a observat, în timp ce preotul împărțea anafura, după săvârșirea Sfintei Liturghii, că din ochiul drept al Maicii Domnului Kazanskaia, curgea mir cu bun miros.

Preoții au crezut la început că cineva s-a atins de icoană după ce a fost miruit și a lăsat pe obrazul Maicii Domnului un strop de mir. Așa că au șters icoana. Dar mirul a izvorât din nou, iar aceasta s-a petrecut de mai multe ori, vădind faptul că, sub privirile lor și ale credincioșilor din biserică, se petrecea cu adevărat o minune.

Credincioșii s-au bucurat de această minune, la fel și viețuitorii schitului, dar aceștia din urmă au făcut-o cu îngrijorare: poate că ne așteaptă vremuri grele și Maica Domnului ne dă de veste, exprimându-și durerea prin lacrimi de mir. În același timp, poate fi și un semn al milostivirii lui Dumnezeu față de noi, pentru rugăciunile și pentru lacrimile Maicii Sale înaintea tronului Presfintei Treimi.


Să ne bucurăm că o avem Apărătoare Doamnă pe Maica lui Dumnezeu și să o facem cu frică și cu cutremur, știind că nu suntem vrednici de mirul lacrimilor ei pentru noi. Și, fiecare în parte, să punem pocăință pentru păcatele noastre și pentru ale tuturor oamenilor, iertând tuturor toate, pentru ca și Dumnezeu să ne ierte pe noi.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, dăruiește-ne nouă pocăința ninivitenilor și întoarcerea lor și milostivește pe Fiul tău și Dumnezeul nostru să ne dea vreme de pocăință și pocăință fierbinte, spre izbăvirea întregii zidiri de sub înșelăciunea vrăjmașului și spre mântuirea sufletelor noastre. Amin

Maica Domnului, Minunile Maicii Domnului, Maica Domnului Kazanskaia




Niciun comentariu: