joi, 2 noiembrie 2017

Viaţa duhovnicească din închisori – Minuni : „Maica Domnului, nu mai pot suporta durerile si presiunile care mi se fac aici”



Pe saitul Fericiți cei prigoniți, aflăm o întâmplare din închisoare, povestită de Părintele Sofian Boghiu.

„Istorioara”, cum o numește Părintele, se înscrie în seria minunilor pe care Maica Domnului le-a făcut cu aleșii săi, întemnițați în vremea prigoanei comuniste.

Este vorba despre cineva care a stat închis vreme de douăzeci de ani și căruia, în timpul unei anchete grele, i-a venit în minte, ca soluție salvatoare, gândul sinuciderii. Dar și-a adus aminte și de învățăturile bunicii sale, care îl sfătuia ades: „Când ai un necaz mare, să te rogi Maicii Domnului!„
 
Și omul s-a rugat din adâncul deznădejdii sale, punându-și durerea sufletului său chinuit înaintea Maicii Domnului: „Maica Domnului, nu mai pot suporta durerile și presiunile care mi se fac aici. Ajută-mă!” Răspunsul Maicii Milostivirii a venit imediat. Aproape răpus de necaz, omul își transformase deznădăjduirea în neclintită nădejde în Maica Domnului. Și ea a intrat în celuă, cu dumnezeiescul său Prunc în brațe, făptură de cerească lumină și iubire, și l-a încredințat:  „M-ai chemat! Am să te ajut. Fii în pace!”

După această întâmplare minunată, nu l-au mai chemat la anchetă, ci l-au mutat în alt loc, dând timp sufletului său să-și vindece rănile deznădejdii. Mai apoi, a mai avut greutăți exterioare în închisoare, dar, întărit de darul Maicii Domnului, sufletul său a rămas în pace și credința nu i s-a mai zdruncinat.

Acestea, Părintele Sofian le aflase chiar din gura celui ce le pătimise. Și conchide Părintele, dându-ne câteva sfaturi în privința rugăciunii: „Așa face Maica Domnului cea grabnic ajutătoare! Însă rugăciunea să fie făcută cu tot dorul, cu toată ființa, cu toată puterea, cu toată încrederea, chiar când suntem la disperare. Și rugăciunea se împlinește în momentul următor. Nu trebuie timp și rugăciuni prea lungi, uneori. Câteodată însă, avem nevoie de rugăciuni lungi, ca să ne potolim noi, să ne adunăm noi, să ne concentrăm către Dumnezeu. Alteori, în momente ca acestea foarte grele, pe loc îți raspunde.”

Maica Domnului, în grija căreia dumnezeiescul său Fiu ne-a încredințat în cele mai grele momente ale vieții Sale pământești, e gata să ne vină în ajutor în orice moment. Numai noi s-o strigăm.

Niciun comentariu: